Lot Van Os

Een therapie die echt werkt, dat wil iedereen natuurlijk wel. EMDR therapie is zo’n therapie die echt kan werken. EMDR staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing. EMDR therapie is ontwikkeld voor mensen die een trauma hebben meegemaakt en last hebben van de gevolgen. Maar wat is EMDR therapie, hoe werkt het en waar kun je terecht?

Wat is EMDR therapie?

EMDR therapie is ontwikkeld voor mensen die een trauma hebben meegemaakt en last hebben van de gevolgen hiervan. De Amerikaanse psycholoog Francine Shapiro beschreef deze therapie voor het eerst zo’n 25 jaar geleden. EMDR therapie kan ervoor zorgen dat mensen niet langer het gevoel hebben alsof zij het trauma steeds opnieuw beleven. Mensen die dagelijks leven met een trauma en dit trauma herbeleven kunnen met EMDR therapie dit trauma achter zich laten. 

EMDR therapie werkt op de volgende manier. De psycholoog probeert jouw brein zo af te leiden dat de herinnering aan het trauma naar de achtergrond verdwijnt. Om dit te doen zal de psycholoog je vragen te vertellen over jouw trauma. Op dat moment zie je het trauma duidelijk voor je en is de herinnering aanwezig in jouw werkgeheugen. De psycholoog zal proberenje af te leiden van deze herinnering. Terwijl je de herinnering voor je ziet, volg je de vingers of een lampje van de psycholoog die voor je wordt gehouden en van links naar rechts beweegt. Naast het volgen van een lampje of de vingers van de psycholoog kunnen er andere dingen gebruikt worden, zoals het volgen van geluiden in een koptelefoon. Door de bewegingen te volgen wordt jouw werkgeheugen afgeleid. Uiteindelijk zal het werkgeheugen vol zijn waardoor het trauma niet meer zo op de voorgrond ligt van jouw emoties.

EMDR Therapie Den Haag

Wanneer EMDR therapie?

Mensen kunnen om verschillende redenen behoefte hebben aan EMDR therapie. De overeenkomst tussen al deze redenen is dat de persoon een trauma heeft meegemaakt die niet goed is verwerkt. Hierdoor blijven de emoties, gevoelens, beelden en geluiden op de voorgrond van het brein. Gebeurtenissen die zulke trauma’s kunnen veroorzaken verschillen per persoon. Een aantal voorbeelden zijn het verlies van een geliefde of een baan, geweld, seksueel geweld en mishandeling.

Doordat het trauma niet goed is verwerkt kunnen mensen veel problemen ervaren in hun dagelijkse leven, zoals het constant herleven van de schokkende gebeurtenis en nare gedachten.

Hoe lang duurt het?

Hoe lang de EMDR therapie precies gaat duren verschilt per persoon. De ene persoon reageert sneller op de EMDR therapie dan de ander. Daarnaast kunnen de trauma’s erg verschillen van elkaar waardoor het bij de ene persoon langer kan duren dan bij de ander.

Vaak bestaan EMDR therapie behandelingen uit een aantal sessies die ongeveer drie kwartier duren. 

Waar kan ik terecht in Den Haag voor EMDR Therapie?

Als jij veel last hebt van jouw trauma’s en eraan denkt om te beginnen met EMDR therapie en jij in of rondom Den Haag woont is Lot van Os een goede optie voor jou. Lot van Os is een kleinschalige psychologiepraktijk die hulp biedt aan partners, gezinnen en (jong)volwassenen. 

Bij Lot van Os kun je terecht voor verschillende soorten psychologische problemen en zij werken met verschillende technieken en behandelvormen.  Lot van Os biedt cognitieve gedragstherapie, systeemtherapie en EMDR therapie Den Haag. 

Ben jij op zoek naar EMDR therapie Den Haag? Lot van Os biedt professionele EMDR therapie Den Haag. Lot van Os hanteert een persoonlijke aanpak. Dit betekent dat je altijd werkt met maar 1 behandelaar, van het eerste tot het laatste gesprek. De psycholoog zal samen met jou op een doelgerichte en effectieve werkwijze om de klachten te verminderen.

Voor meer informatie over EMDR therapie Den Haag kun je altijd contact opnemen met Lot van Os. Je zal dan direct op weg geholpen worden.